Home/About OJKC/News/Veel respons op onderzoek missionair bewustzijn en handelen bij jongeren

Veel respons op onderzoek missionair bewustzijn en handelen bij jongeren

"Waar denk je aan bij missionair zijn en wat vind je daarin belangrijk?" Dit is een van de kernvragen in het recent gestarte onderzoek naar het missionaire bewustzijn en handelen van jongeren in de leeftijdsgroep 16-25 jaar. In opdracht van de Gereformeerde Zendingsbond (GZB), de IZB vereniging voor zending in Nederland en de Hervormd-Gereformeerde Jeugdbond (HGJB) leidt dr. Elsbeth Visser-Vogel vanuit het Onderzoekscentrum voor Jeugd, Kerk en Cultuur dit onderzoek.

In een recent interview met het Reformatorisch Dagblad licht Visser-Vogel dit onderzoek toe. Onderzocht wordt onder meer of er een verband is tussen orthodoxie en missionair bewustzijn en handelen. En hoe ziet dat er dan uit? “Het wordt spannend als een jongere de ander in zijn waarde wil laten en er tegelijk van overtuigd is dat er maar één Weg tot behoud is”, aldus de onderzoekster.

Foto:RD, Anton Dommerholt

Wat past bij missionair zijn volgens jongeren?

Visser-Vogel: „Wij stellen in ons onderzoek eveneens de vraag wat jongeren wel of niet vinden passen bij missionair zijn. Relaties leggen? Een gesprek aangaan? Iemand ervan overtuigen dat hij zijn leven moet veranderen? Ik ben heel benieuwd of je het moderne denken terugziet in de mening van jongeren.”

Inmiddels zijn er meer dan 1200 vragenlijsten ingevuld, genoeg om een representatief beeld te kunnen vormen. Ng steeds kunnen er enquêtes worden ingevuld. Begin januari wordt een start gemaakt met de analyse van de resultaten.

Lees het volledige artikel in het Reformatorisch Dagblad.