Home/About OJKC/News/Vacature: Coördinator OJKC (0,2 fte)

Ben jij in staat om theoretisch onderzoek en de praktijk aan elkaar te verbinden? Welke kansen zie jij op het gebied van geloofseducatie van kinderen en jongeren door wetenschappelijke kennis over Youth Ministry and Religious Education te vergroten? Per 1 augustus 2019 hebben we ruimte voor een

Coördinator van het Onderzoekscentrum voor Jeugd, Kerk en Cultuur (OJKC) (0,2 fte)
 

De Protestantse Theologische Universiteit is een levensbeschouwelijke universiteit voor theologie. De PThU staat voor gedegen en relevant theologisch onderwijs en onderzoek naar ontwikkelingen in geloof, kerk en wereldchristendom. Het OJKC is een onderzoekscentrum en platform dat professionals in kerk, school en maatschappij wil helpen bij de geloofseducatie van kinderen en jongeren. Je gaat aan de slag bij de PThU op onze locatie in Amsterdam.  

Wat vragen wij van je?

Als coördinator ben je verantwoordelijk voor relevante relaties en/of (internationale) samenwerkingsverbanden voor afstemming van onderzoek en het verkennen van nieuwe mogelijkheden. Je voert gesprekken met potentiële opdrachtgevers voor onderzoek en zoekt naar expertise die bij de vraagstelling past, zowel binnen het onderzoekscentrum of daarbuiten.

Jouw rol focust zich op het verbinden van onderzoeken en onderzoeksresultaten, met organisaties en groepen voor wie dit relevant is (o.a. door studiedagen). Je voert zelf kleinschalige onderzoeken uit en denkt mee over nieuw te ontwikkelen beleid. Ook ben je verantwoordelijk voor de inhoud van content voor de website en nieuwsbrief.

Hiervoor heb je nodig:

  • een afgeronde master Theologie, (Godsdienst)pedagogiek of Onderwijskunde
  • aantoonbare affiniteit met wetenschappelijk onderzoek naar Youth Ministry en/of Religious Education of aanverwante vakgebieden

Verder zijn een promotiestudie en expertise in kwantitatieve onderzoeksvaardigheden een pré. Daarnaast ben je gedreven, ondernemend, flexibel, kun je samenwerken, beschik je over organisatievermogen en ben je communicatief vaardig, ook op social media.

Wat bieden wij?

Bij de PThU werk je in een omgeving waarin fascinatie, voor wat geloof met mensen doet, de boventoon voert. Vanuit die fascinatie zorgen wij voor relevant onderzoek naar ontwikkelingen in geloof, kerk en wereldchristendom.

  • Je krijgt een aanstelling van 0,2 fte voor de duur van een jaar. Na toetsing van de voortgang en resultaten volgt in principe verlenging met 3 jaar
  • Het salaris is maximaal € 4.274 bruto per maand bij een voltijds dienstverband
  • Je reiskosten woon-werkverkeer worden voor 70% vergoed (openbaar vervoer, 2e klas). Dienstreizen worden voor 100% vergoed (openbaar vervoer, 1e klas)
  • Je krijgt budget voor congressen, symposia en deskundigheidsbevordering

Wil je meer weten over de procedure of de vacature?

Neem dan contact op met dr. Ronelle Sonnenberg (universitair docent Praktische Theologie), pmsonnenberg@pthu.nl of tel. 020-59 84711. 

Solliciteren naar deze functie?

Wil je solliciteren? Stuur dan vóór 24 juni 2019 je motivatiebrief, curriculum vitae en eventueel een publicatielijst naar sollicitatie@pthu.nl.

Sollicitatiegesprekken vinden plaats op 1 juli 2019 in de middag bij PThU in Amsterdam.